Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Καταλογος Ελληνικών internet memes

Λεω να προχωρήσω με μία ακόμα επιστημονική ανάλυση. Ιστορικέ του μέλλοντος την έκανες πάλι! Σου ετοιμάζω άλλο ένα θησαυρό!!
Τα Internet memes (διαδικτυακά μιμίδια αν είσαι ο Άδωνις Γεωργιάδης) είναι οι μικρές μαλακιούλες που ανακυκλώνονται και υιοθετούνται από όλους (δηλ. τα πρόβατα) όπως οι παρομίες, τα ανέκδοτα και οι urban legends. Μιμίδια αποτελούν τα viral videos, τα facts του Τσακ Νόρρη καθώς και (πιο παλιά) το Star Wars kid. Για το φαινόμενο των μιμιδίων έχει χυθεί πολύ μελάνι οπότε για να μη τα ξαναλέω ξεστραβωθείτε εδώ.

Η γνώμη μου για τα μιμίδια είναι αυτή που λέει και ο Mikeius εδώ (κάτω κάτω εκεί που λέει "θάνατος στα internet memes").

Παμε τωρα να δουμε ποια μιμίδια κυριάρχησαν στον Ελληνικό μικρόκοσμο και φοιτητικόσμο, προς απομίμηση των διεθνών μιμιδίων.

Καινούργιοι Άγιοι

Η γραμμή προϊόντων της Apple με το i-prefix το οποίο ήδη παρωδείται απο τους αγγλόφωνους. Εδώ όμως κάποιο εντόπιο σαΐνι σκέφτηκε οτι το συγκεκριμένο γράμμα προφέρεται όπως το Άη-. Έτσι γύρω στο 2009, γεννήθηκε και ο Άη Ποντ, με το πληκτρο της συσκευής ως φωτοστέφανο.

Δεν ξέρω ποιός το σκέφτηκε, αλλά αυτό απετέλεσε τη γέννηση και ενός μιμιδίου: βρίσκουμε μια αγγλική ή ελληνική φράση που αρχίζει από I, eye, άει κλπ και βάζουμε μια ανάλογη vector φιγούρα
πάνω σε φόντο ώχρας. Φυσικά το όνομα του Άη είναι πάντα σε faux-Βυζαντινή γραμματοσειρά.


Φυσικά κάποια είναι έξυπνα, κάποια είναι σκέτες μαλακίες.

Εδω θα βρειτε μια λιστα ολων των αγίων


Το κρασάκι του Τσου

 Απόσο έχω ακούσει, αυτό το βίνδεο το γύρισαν υπάλληλοι μιας εταιρείας στο γκαράζ του κτηρίου. Το κόνσεπτ είναι απλό: το αυτί μας "πιάνει" ακατάληπτες λέξεις που μοιάζουν Ελληνικά. Άμα τώρα γράψεις κάτω αυτά τα ελληνικά για να βγάλεις νόημα και να τα οπτικοποιήσεις, βγαίνει μια σουρρεαλιστική σκατούλα. Το Κρασάκι του Τσού αναφέρεται στους στίχους του Γιαπωνέζικου τραγουδιού που ακούγεται περίπου σαν to-ra-sa-ki tu-su.

Παρότι είναι μια μαλακία και μισή, αυτή η τεχνική (το αποκαλώ "Τεχνική Τσου") απέκτησε μιμητές και του έκαναν αφιερώματα ο Αρναούτογλου και οι Φωτομαρία. Ακόμα και στο ΟΛΑ μεταξύ των βιντεακιών υπαρχουν βιντεοκλιπ με αυτή την Τεχνική χρησιμοποιώντας αποσπάσματα απο bollywood ή κινέζικες ή τούρκικες ταινίες (με τίτλους όπως "Να η κουβέρτα", "Κουτουρου και Φιρίκια", "Ο Κιμάς", "Μια Ρουκέτα")

Hey Panos

Ενας τυπάκος που προφανώς ανήκει στην "κοοπερατίβα Μετέχνιο" (μάλλον μια ομάδα τυπακιών που κάνουν βιντεάκια στο Εσυσωλήνα) παριστάνει τον Panos, ένα χαρακτήρα ασαφούς ρόλου και ιδιότητας, που είχε κάνει μια "φάση με τα πόδια", ψωνάρα που το παίζει ψαγμένος και τον θαυμάζουν όλοι. Δίνει συνέντευξη σε ένα high class χώρο με μουσική πιάνου και ομιλίες και αφίσσα μιας γαλλικής ταινίας στο background. Το βιντεο περασε απο στομα σε στόμα και απο λινκ σε λινκ, μεχρι και έγιναν απομιμήσεις και γκρουπακια στο φατσοβιβλίο για να εκθειαζουν τον Πάνος.

Στα υπερσύγχρονα εργαστήριά μας πιστεύουμε οτι μέρος της επιτυχίας του οφείλεται σε ξεφτέριαπου πιστέψανε οτι οντως είναι κάποιο ψώνιο και απλά τον κάνανε χάζι. Σχολιακια όπως "Xaxaa poios nomizi oti ine aftos re!" είναι ενδεικτικά της νοημοσύνης των ανθρώπων (απο αυτούς που ψηφίζουν κυβέρνηση κάθε 4 χρόνια).

Α, και για να μαθαίνουμε κάτι καινούργιο. "Οι πάπιες κλαίνε μόνο μια φορά" στα Βάσκικα είναι "ahateak negar behin bakarrik".

Makis facts


Ο δικός μας Τσακ Νόρρης!!!! Το μιμίδιο με τα Makis facts ξεκίνησε το 2008 στα χνάρια των Chuck Norris Facts, όταν παίχτηκε στις ειδήσεις η ιστορία με τον Ζαχόπουλο. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος παρουσιάζεται σαν ένας παντογνώστης που υπερβαίνει τον χώρο και τον χρόνο ("Ο Μάκης έχει τραβήξει με βιντεοκάμερα την κατασκευή της πρώτης βιντεοκάμερας").

Το μιμίδιο ήταν βραχύβιο και πλέον κανένας δεν τα θυμάται. Μερικά έχουν ξεμείνει εδώ.

Η κλωτσιά του ΜΑΤατζή

Ματατζής (με αναποδη ασπίδα) επιτίθεται σε έναν αγανακτισμένο με ταμπούρλο. Ενα χμ... "τεχνητό" μιμίδιο γιατί έγινε με πρωτοβουλία του Sport24. Τους απογόνους του μιμιδίου μπορείτε να τους δείτε εδώ.

Μπρεθλες tsifteteli cover

Απλα γαματο. Εχει οπτικοποιηθεί ως βιντεοκλιπ απο κάτι τύπους που λέγονται Platanos Productions

Διαφήμιση L'Espion
(ή "όταν οι Λαρσαίοι ανακαλύπτουν το τηλεμάρκετινγκ")

Το συγκεκριμένο δεν είναι μιμίδιο καθότι δεν έχει αποκτήσει απομιμήσεις ή άλλους απογόνους, αλλά έχει κάνει κι αυτό το σουξέ του.

Άμα είσαι Λαρσαίος και έχεις ενα καρο με ψηφιακές καμερούλες L'Espion, (οι οποίες, όπως λέει η σελίδα στον ΕσυΣωλήνα, είναι φτηνές κινέζικες QVGA κάμερες) να πως μπορείς να βγάλεις λεφτά.

  • Γυρίζεις μια εκπομπή τηλεμάρκετινγκ, 
  • βάζεις ερασιτέχνες ηθοποιούς να κάνουν τους ικανοποιημένους πελάτες 
  • τους βγάζεις σε παράθυρο να παίζουν με στόμφο λες και είναι στον τοπικό ερασιτεχνικό θίασο, 
  • έχεις εναν παρουσιαστή με μπλοκάκι, δήθεν να σημειώνει όσα λένε οι "ζωντανες συνδέσεις",
  • έχεις απο πισω ενα mystify screensaver των Windows 95 αντί special effects, 
  • τσοντάρεις και μια τύπισσα απο το "τηλεφωνικό κέντρο" να επαναλαμβάνει οτι γίνεται "χαμός" γιατί όλη η Λάρσα θέλει να επωφεληθεί απο αυτό το παγκόσμιο γεγονός, 
    • και οτι ο κάθε πελάτης μπορεί να παραγγείλει αυστηρά μόνο μέχρι 2 κομμάτια για να "προλάβουν όλοι".

Ναι καλα το λενε μερικοι: τα 80ς δεν πεθαναν ποτε!




Thanks: Τα παραπανω sites απο τα οποια εχω κανει hotlinks χωρις να τους ζητησω καμία άδεια.

ΥΓ. Ο Αρναούτογλος έκανε αφιέρωμα στους Ελληνες σταρς του ΕσυΣωλήνα στην εκπομπή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου