Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Διάφορες μαλακίες που ακούστηκαν από/για τους Αγανακτισμένους

Οι εξελίξεις στη χώρα μας είναι καταιγιστικές, οπότε οργιάζουν και οι αφορμές για παπαρολογία. Ορίστε μερικά μαργαριτάρια που ακούστηκαν, σε ελεύθερη μετάφραση, και η περίτρανη απόδειξη της μαλακίας τους.

Το παρόν ποστ ενδέχεται να ενημερωθεί σε περίπτωση που οι παπαριές πληθύνουν.

"Οι κακοί βουλευτές ειδοποίησαν τις κακές εταιρίες να μάς μπλοκάρουν τα κινητά κατα τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Επίσης έκοψαν το δρομολόγιο του ηλεκτρικού για να μη πάμε."

- Αγανακτισμένοι κατά τις πρώτες μερες

Όπως έχω αναφέρει στην προηγούμενη ανάρτηση, το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει τους βουλευτές είναι το αν πάρεις τον κώλο σου στο Σύνταγμα (move your ass to the Syntaghma - Αμερικάνικη έκφραση, τί να κάνουμε) για να μπαστακωθείς εκεί. Είναι στον κόσμο τους: φτύνεις και νομίζουν οτι βρέχει.
Το αμέσως επόμενο πράγμα που ΔΕΝ ενδιαφέρει τους βουλευτές είναι το αν στείλεις MMS με την 'επιτυχία' της συγκέντρωσης στο γκόμενό σου, με τις βυζάρες της συν-διαδηλώτριας στους συμφοιτητές σου, ή το αν πάρεις τηλέφωνο τον κολλητό σου να του πείς τί γαμάτα που είναι εκεί, ή τον πατέρα σου τον κυρ Αποστόλη για να του πεις οτι πέρασες απο 'μια φίλη σου και θα αργήσεις λίγο'.

Υπάρχει μια πολύ λογική εξήγηση η οποία λέει οτι οι κυψέλες κινητής τηλεφωνίας έχουν ένα συγκεκριμένο bandwidth. Αν η κυψέλη που είναι υπεύθυνη για την περιοχή του Συντάγματος ξαφνικά πρέπει να εξυπηρετήσει 20.000 νοματαίους, θα συμβεί ένα πράγματα που στα επιστημονικίστικα λέγεται Denial of Service, και στα Αλβανικά 'ντεν έκει σήμα'.

Αλλά ας μην αφήσουμε αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες να καταστρέψουν μια τόσο γαμάτη συνωμοσιολογία, που αποδεικνύει πόσο σημαντικοί είστε και πόσο φοβούνται τη δύναμή σας. Μπρρρ!

"Η αμφισβήτηση του κοινοβουλευτικού συστήματος προσβάλλει την ίδια τη Δημοκρατία, για την οποία οι προγόνοι μας έχυσαν αίμα."

- διάφοροι γνωστοί πολιτικοί

Κύριοι γνωστοί πολιτικοί που είπατε την παραπάνω κοτσάνα, σας ενημερώνω οτι υπάρχουν τόσα είδη Δημοκρατίας, όσοι και οι οργασμοί που μπορεί να έχει μια γυναίκα που κοιμάται με τον Τσακ τον Νόρρις. Η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι μία (1) (1+0=2-1=1) μορφή Δημοκρατίας, δηλαδή όχι η μόνη. Μια μορφή Δημοκρατίας, είναι και η Άμεση Δημοκρατία, την οποία και ζητούν οι Αγανακτισμένοι. Σε αυτήν, έχει άμεσο λόγο ο Λαός και όχι οι "εκπροσώποι" του, γαμω το δημοψήφισμά σας που το καταργήσατε γαμώ.

Καταλαβαίνετε οτι οι Αγανακτισμένοι έχουν πρόβλημα με τους 'εκπροσώπους' μας και όχι με τη Δημοκρατία.

Δεύτερον, και κύριον, τη Δημοκρατία την έχει καταργήσει το ίδιο το σύστημα που υπηρετείτε. Λέξεις κλειδιά: κομματοκρατία, πρωθυπουργοκρατία. Μια Κομματοκρατία στην οποία έχετε απόλυτη εξουσία, δεν είστε υπόλογοι σε κανένα, μοναδική σας 'τιμωρία' είναι η μη-ψήφο σας στις επόμενες εκλογές, και στην οποία ο Λαός έχει λόγο μόνο μια φορά στα 4 χρόνια, αφου έχετε καταργήσει ουσιαστικά το Δημοψήφισμα, να τη χέσουμε. Δεν μας πειράζουν οι θεσμοί, αλλά η υλοποίησή τους απο εσάς.

Τρίτον, η Δημοκρατία δεν αποτελεί κάποια θεότητα ή εξωδιαστατική διάνοια, η οποία θα μας τιμωρήσει με λοιμούς και καταστροφές όταν τη βρίσουμε. Η Δημοκρατία είναι μια έννοια, μια λέξη στο λεξικό. Ούτε αγία, ούτε ιερό-μαγικό σύμβολο. Δεν προσβάλλεται καμία οντότητα όταν κάποιος την "προσβάλλει", ούτε οι προγόνοι μας θα σηκωθούν απο τους τάφους να μας σφάξουν για τη βλασφημία.

Δεν μπορείτε να λέτε οτι οι πέτρες που πετάνε εναντίον σας είναι πέτρες κατά τις Δημοκρατίας. Τα ίδια έλεγε και ο Φαραώ που ήταν εκπρόσωπος του Ρα, και ο Σάπα Ίνκα που ήταν εκπρόσωπος του Ίντι πριν 4000 χρόνια. Πράξη εναντίον του ήταν βλασφημία εναντίον της θεότητας. Τώρα που δεν έχουμε θεότητες, σας συμφέρει να παρουσιάζεστε ως ενσαρκώσεις αφηρημένων εννοιών.

Αφήστε τις παγανιστικές και μεσσιανικές παπαριές που δεν πείθουν κανένα.

"Δεν φταίνε και οι 300 Βουλευτές, μόνο οι κακοί."

- άλλοι γνωστοί πολιτικοί

Όταν όμως τα μέτρα της Κρίσης έπεσαν επι δικαίων και αδίκων ήταν καλά, ε; Δεν μας ρώτησε κανένας ποιοι μέχρι τώρα ήμασταν λαμόγια, τί ψηφίσαμε ή αν συμφωνούμε. Οι καλοί πρέπει να σηκώσουν τον ίδιο σταυρό με τους 'κακούς', ε; Σε μια 'ευνομούμενη' πολιτεία πληρώνει ο Λαός ως μάζα. Ως λαός μαζί τα φάγαμε και ως λαός μαζί θα πληρώσουμε, ε; Αυτή η μαλακία που μόλις ανέφερα λέγεται 'Συλλογική ευθύνη'. Τίποτα προσωπικό. Είναι η αδυναμία του συστήματος.

Όλοι θυμόμαστε πως όταν ξεκίνησε η Κρίση, η blogόσφαιρα (ξερν!) άρχισε τα αυτομαστιγώματα, τις αυτοκριτικές και τις ενοχές για το πώς 'ασελγήσαμε στη σάρκα της Δημοκρατίας', για τις λαμογιές που 'όλοι' κάναμε, για την εφορία που 'όλοι' κλέψαμε, τις αποδείξεις που 'όλοι' δεν κόψαμε, και λοιπά προπατορικά αμαρτήματα. Ένα trend που ευτυχώς δεν κράτησε πολύ αλλά δείχνει τη φιλοσοφία της 'συλλογικής ευθύνης'.

Ε, έτσι και εσείς ως βουλευτές θα πληρώσετε προπατορικά αμαρτήματα, φταίτε δε φταίτε. 'Οπως κι εμείς 'όλοι' φάγαμε και 'όλοι' θα πληρώσουμε την Κρίση, έτσι και οι βουλευτές 'όλοι' κλέψατε και 'όλοι' θα φάτε μούτζα, γιουχάισμα και γιαούρτια. Τίποτα προσωπικό. Είναι η αδυναμία του συστήματος! Δε θα κάτσουν να ρωτήσουν πόσα έφαγε ο καθένας. Συλλογική ευθύνη δεν είπαμε; Ισότητα για όλους!

1 σχόλιο: