Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ας κανουμε μια αρχή τωρα που εχω νεύρα

Η αντιπάθειά μου στα μπλογκς είναι γνωστή σε όσους έχουν την ατυχία να με γνωρίζουν. Αποκλείεται λέω να υποκύψω σε αυτή τη τρέντυ λαλακία. Δε θα γινω αλλη μια κουτσή Μαρία, άλλος ένας Μήτσος που του χαρισανε αδσλ με το καινουργιο νετμπουκ και λεει να ανοιξει μπλογκ για να ειναι τρεντυ. Ετσι ελεγα.

Γιατι ομως δε χωνευω τα μπλογκς και εσας τους μπλογκερ;;
  • Ε χωνεψτε το. Δεν ειστε ουτε οι πρωτοι ουτε οι τελευταιοι που περνατε κριση των 20, κριση των 30, που εχετε αβεβαιότητα με το γκομενο-που-δεν-ειναι-ακριβως-γκομενος, που εχετε αγχος με τη δουλεια στην καφετέρια, που περάσατε ένα αξέχαστο σβκ στη Σίφνο με το Ρούλη και τον Σάκη, και που ειδατε καποια παραξενη φαση το πρωι στο μετρό.
  • Επισης δε με ενδιαφερει ο στιχος του τραγουδιου που ακουτε τωρα και το βιντεοκλιπ του γιουτουμπ που κοτσαρετε σε καθε πσοτ.
  • Και κανετε λαθος αν νομιζετε οτι θα ενημερωθω απο καποιον αστικο μύθο που λαβατε στο email σας ως κατι συγκλονιστικο, και που πρεπει να αναμεταδωσω αν ειμαι σωστος/καλος/ευαισθητος πατριωτης/ανθρωπος.
    Εχω βαρεθει να βλεπω παντου το συγκινητικο κειμενο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες που δεν είναι του Μάρκες. Έχω βαρεθει να ενημερωνομαι για το HellenicQuest που δεν υπάρχει. Εχω βαρεθει να με ειδοποιουν οτι ο πλανητης Αρης θα πλησιασει τη Γη και να μη χασω το θεαμα καθε 250 χρονια.
  • Και φυσικα ο αλλος λογος που δεν χωνευω τα μπλογκ ειναι οτι εχουν γινει τοσο της μοδας που αυτη η λεξη εχει οικειοποιηθεί ολόκληρο το ίντερνετ. Πριν λιγα χρονια τα μπλογκ ειχαν κανει τετοιο μπουμ και άμα η μύγα κάνει κώλο χέζει τον κόσμο όλο. Σε καποια φαση ολους τους "χρηστες του Ιντερνετ" τους βαζαμε στο ιδιο τσουβαλι και τους λεγαμε "μπλογκερς". Και ολες τις κοινοτητες και φορουμ τα αποκαλουσαμε "μπλογκς".
  • Αμ το άλλο; Όποτε γινεται φωτιά ή καταστροφή ξεσηκώνονται όλοι για "κινητοποίηση" οι Έλληνες "μπλόγκερς" αντί να πάνε να φυτέψουνε κανα δέντρο μπας και δούμε προκοπή. Βολεύονται με το να πιστεύουν οτι η "ενεργή συμμετοχή" στα κοινά εξαντλείται στη διαμαρτυρία και τα βρισίδια στο facebook.
Τι λες, ωστε υπαρχει αυτη η νεα φυλη ε; Οι μπλογκερς! Αυτοι οι παραξενοι νεολαίοι που τους αναφερουν λες και είναι νέο είδος ανθρώπου! Οι μπλογκερς εκαναν πορεία, οι μπλόγκερς έριξαν σύρμα να βγουν στη Βουλή. Οι μπλογκερς διαμαρτύρονται, οι μπλογκερς μαζευτήκανε, οι μπλογκερς κανανε συνεδριο, οι μπλογκερς χέσανε, οι μπλογκερς κλασανε. Ε οχι ρε φιλε, δε γεννηθηκα χτες που θα με πεις και μπλογκερ. Δεν περίμενα να γινουν της μόδας για να καταλάβουν οι ασχετοι οτι υπάρχω και οτι δεν έχω μπλογκ.

Πριν μαθεις να προφερεις το "μπλ" υπήρχαν BBS, υπήρχαν φόρουμ, υπήρχαν ιστορίες. Δεν ξεκίνησε το ίντερνετ με τα κωλομπλογκ που έμαθες να λες απο δω και απο κει. Πριν καμια 10αρια χρονια ο καθε πιτσιρικος και η πιπινίτσα έφτιαχναν χαζές ιστοσελίδες με κιτσάτα animated gifs και γράμματα που αναβοσβήνουν. Ναι ήταν χάλια αλλά τότε το έψαχναν. Τωρα αντι να κάνεις ιστοσελίδες ανοίγεις ένα μπλογκ και γράφεις ό,τι μαλακία θες. Πολλαπλή μαλακία δηλαδή.

Τις προαλλες γραφτηκε ενας σε ενα φορουμ και λεει "δεν εχω εμπειρια απο μπλογκ σαν αυτο". Ναι ρε φίλε είδες πρωτοτυπία; Λεω να το υιοθετήσουμε αυτό το νεο στυλ και να το ονομάσουμε "φόρουμ" ετσι για να σπασει η μονοτονία!!!

Επειδη ομως ειμαι ο κλασσικος μαλακας ο Έλληνας, πρεπει να αυτοαναιρούμαι. Και να.... χαρείτε τη μαλακια που εφτιαξα.

Και ναι, αν περιμενω να ενδιαφερθείτε για τις παπαριές που θα γράφω. Συγκαταλεγομαι κι εγω στους "ψωνάρες" όπως εσείς. Γιατι με κόβω να μπαίνω στο τριπάκι για τα καλά και να ψάχνω αναγνώστες και κάθε 5 λεπτά να κοιτάζω αν απάντησε κανένας (αλλά κατα τα αλλα ποιος χεστηκε!) ;)

1 σχόλιο:

  1. Αν καταλαβα καλα σου τν δινει καθε ανιδεος που κανει μπλογκ???? νταξει κοιτα υπαρχουν μπλογκ για καθε μαλακια που συμβαινει σ αυτον τον κοσμο. Δν μπορεις να πεις ομως υπαρχουν και αξιοπρεπεστατα μπλογκ που ειναι και ωραια και εχουν ενδιαφερον περιεχομενο. Στο κατω κατω ειναι ευκολο να γινει. ΔΝ ξερουν ολοι πως να φτιαξουν jif αρχεια δν ξερουν html ουτε java ουτε flash, δν σημαινει οτι αφου δν ξερουν πρεπει να τους φιμωσουμε.
    Δυστυχως οπως σωστα διαπιστωσες εχει γινει μοδα αλλα τι να κανουμε? ας ελπισουμε καποια στιγμη να ξεκαυλωσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή